Bemutatkoznak a Fejenagyok

A Fejenagy babák a Gynka Manufaktúra első saját tervezésű amigurumi babái. A babák 100% pamut fonalból készülnek poliészter töltettel, szemük biztonsági szem, hogy a legkisebbeknek is biztonságos játszótársai legyenek. Az alap baba horgolási leírását megtaláljátok az Ingyenes leírások között. Az alap baba módosításával készítem el időről időre a különböző babákat. Most pedig lássuk rövidke történetüket!

A Fejenagyok az angolszász területeken Big Head Doll-ként ismert babák magyarországi leszármazottai. Magyarországra annak idején azért jöttek, mert nagyon szeretik a magyaros ételeket, a gyönyörű tájakat, na és persze a magyarok vendégszeretetét. A letelepedést annyira komolyan vették, hogy még a nevüket is magyarosították Fejenagyra (Petőfi után szabadon… 😀 csak nekik nem széles a tenyerük). Remélhetőleg sok kicsi és nagy magyar gyereknek lesznek társai a mindennapokban és viszonozhatják majd azt a sok szeretetet, amit ők kapnak.

Népes családjukból az első, aki bemutatok nektek: Mézes Kali, aki a közelgő karácsony alkalmából felvette kedvenc, ünnepváró mézeskalács ruháját! Kali egy olyan Fejenagy, aki imádja a telet. Olyannyira, hogy a nyarat át is alussza. Legjobb barátja Hobó, a kalapos hóember, akivel egész télen együtt játszanak. Hobóról bővebben a következő bejegyzésben olvashattok.

Kali módozatának leírása szintén elérhető az Ingyenes leírások menüpontban.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s