Évösszefoglaló

Elég sűrű év volt, feszített tempóban, és a blogon régóta nem követtem le az eseményeket, ezért most jócskán van mit behoznom, hosszú bejegyzésre készüljetek 🙂 .

Ez a blog tavaly novemberben hobbiból indult, a hobbi munkáimnak, de nagyon gyorsan rájöttem, hogy szeretném összekapcsolni a hobbimat a hosszútávú, komolyabb terveimmel, ezért a január végén megalapított márkám, a Gynka Knitwear dolgai is itt kaptak helyet, és szépen lassan át is veszik a hatalmat az oldal felett, mert hobbiból nem nagyon maradt időm kötni/horgolni a márka és a két gyerkőc vezénylése mellett. Aki hasonló cipőben jár, gondolom, érti, miről beszélek 😉 .

Tehát, január végével beindult a Gynka Knitwear szekere, és azóta is dübörög megállíthatatlanul. Az évi büszkeségfal első momentuma volt az Aurora overál, ami egy Drops Muskat fonalra tervezett, könnyű nyári viselet kislányoknak. Nevét Csipkerózsikáról kapta, mert az első elkészült darab rózsaszín volt + csipkekötéssel készült, így ez a név automatikusan adta magát. Óriási munka volt kidolgozni, pedig csak egy méretben készítettem el a leírását. Viszont hatalmas büszkeségemre rögtön a beharangozó után megkeresett a Drops Design, hogy nagyon tetszik nekik, és szeretnék megosztani, reklámozni. A bejegyzésnek, és az overálnak is nagy sikere volt, Aurora év végére elérte a 400 letöltést Ravelry-n, ami nekem hatalmas dolog, hiszen életem első kötésleírása, ráadásul angolul.

A következő hatalmas lépés a május végi DIP Design vásár volt, itt álltunk ki a márkával először nyilvánosság elé, ez volt az első vásárunk, és itt találkoztunk Vigvári Judittal, a Milli and Bro, a Judit Vigvári Design és a Mommy and Milli megálmodójával, aki nekem addig is példakép volt szakmai tudása és kreativitása miatt, de miután személyesen is megismertem, teljesen elsodort a személyisége lendülete, a saját hivatása iránti rajongása, és gyakorlatilag azonnal elkezdtünk dolgozni egy közös projekten az őszi kollekciójához. Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy így egymásra találtunk, rengeteget tanultam tőle/vele, és nagyon remélem, hogy lesz még lehetőségünk együtt dolgozni. A kollaboráció eredménye egy sapka-nadrág szett lett, ami alkalmazkodva Judit őszi kollekciójának bárányos mintájához, ún. popcorn mintával készült. 

Judit biztatására jelentkeztem a Pici Piacra árusítónak, és nagy örömömre pozitív elbírálást kaptam (azoknak, akik kevésbé ismerősek a témában: a Pici Piac baba-mama témában a legpopulárisabb kézműves vásár itthon, a bejutás várólistás), így elkezdhettem a felkészülést szeptemberre.

A nyár a saját őszi kollekcióm, az Elvarázsolt Erdő megtervezésével és kivitelezésével telt el, megtörtént az első profi fotózásunk is, fotósunk Englert Orsi volt, aki fantasztikusan hozta az elképzeléseimet a témában, de beszéljenek magukért inkább a képek:

Szeptemberben piacra is került az Elvarázsolt Erdő Kollekció, és meglepően nagy sikere volt (és szerencsére van azóta is… :)). A szeptemberi Pici Piac elsöprő volt, varázsütésre megindult a közösségi média oldalak látogatottsága és a webshop is szépen kezdett el teljesíteni. 

Októberben a Milli and Bro színeiben voltunk jelen a Pici Piacon, és itt is az elvárásainkat meghaladva debütáltak a kötött darabok, azt hiszem, Judit nevében is mondhatom, hogy nagyon elégedettek voltunk.

Novemberre egy új mini kollekcióval, a Mainly Monochrome -mal készültem, ami a Gynka Knitwear közkedveltebb darabjainak monokróm változata. 

A fotókat Szabó Gabónak köszönhetjük, aki nagyon eltalálta azt a mozgalmas stílust, amit ehhez a világhoz képzeltem. A kollekciónak akkora sikere volt, hogy december közepére szinte teljesen lefogyott készletről, illetve ami elfogyott, azt többször is pótolnom kellett külön megrendelésre.

Újabb momentum a büszkeségfalra, hogy a webshop üzemeltetője, a Big Cartel megkeresett, hogy annyira tetszenek nekik a webshopon és az Instagramon szereplő képek, hogy szeretnék felhasználni őket az új sablonjukhoz. 

Természetesen beleegyeztem 😀 , az erről készült bejegyzést itt olvashatjátok:

Big Cartel: Introducing the Hopscotch Theme

Hát ezek voltak a főbb események röviden-tömören február óta… 

Rengeteg pozitív visszajelzés, bátorítás érkezett a vásárlóktól, a képekről nem is beszélve, amikért nagyon hálás vagyok, és amiknek itt a blogon is fogok egy galériát létrehozni, GK Manók címmel. Ezekkel az elismerésekkel vágok bele 2018-as terveimbe. Hiszem, hogy most már egy éves tapasztalattal a hátam mögött jóval könnyebb dolgom lesz, mint egy évvel ezelőtt, amikor minden ismeretlen és bizonytalan volt. Erősítem a gyengeségeimet, fejlesztem az erősségeimet, haladok előre a Gynka Knitwear útján!

Sikeres új évet mindenkinek!
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s